Benvinguts!!!

Amb aquest bloc vull donar a conèixer una mica el que he fet, qui sóc i, sobretot, que puc fer per ajudar-te (si creus que ho puc fer....)

dilluns, 3 de desembre de 2012

EL LLENGUATGE DE LA VENDA / EL LENGUAJE DE LA VENTA

O COM TRACTEM ELS CLIENTS

En castellano, como siempre al final.

No fa gaire, en una vista a un centre comercial (mitjana superfície de distribució especialitzada), vaig ser testimoni d'una situació que a mi, com a professional del comerç em va sobtar i com a client em va fer replantejar el fet de comprar o no en aquell establiment.

Els fets van ser que la "venedora" atenia a una clienta mentre es revisava la punta dels cabells!!

No cal dir que, a part de ser de molt mala educació, demostrava un clar menyspreu envers la persona a qui, en teoria, tenia que ajudar.
Ja he argumentat més d'una vegada en aquest bloc la importància cabdal que els clients tenen per a una empresa. 

Qualsevol empresa!!

Però si la nostra activitat es fonamenta en l'atenció al client, mals comandaments les dirigeixen quan permeten que una de les seves "venedores" tinguin una actitud com la que vaig veure.

Pot ser que la persona en qüestió fos una gran coneixedora del producte (o servei) que estava "venent", però si l'actitud i el llenguatge no són els correctes,  el client es sentirà ignorat (o ignorant, que és pitjor) i segurament que haurem perdut la venda, el client i futurs clients, ja que un client satisfet, potser t'en portarà un altre, però un d'insatisfet segur que t'en farà perdre 10!.

I he parlat d'actitud i de llenguatge, corporal i dialèctic, ja que a un client sempre ens hi hem de dirigir amb el vocabulari que ell coneix. Res de tecnicismes, ja que aquests faran que el client se senti ignorant, tal i com ja he comentat abans.

Per il·lustrar una mica el tema, us adjunto un parell de vídeos al final del post que reflecteixen clarament les dues situacions que he comentat: l'actitud en el primer i l'abús del llenguatge tècnic en l'altre. Segurament que molts de vosaltres ja els heu vist, ja que es passen en moltes formacions d'atenció al client.

Fins a la propera

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

O COMO TRATAMOS A LOS CLIENTES


No hace mucho, en una vista en un centro comercial (mediana superficie de distribución especializada), fui testigo de una situación que a mí, como profesional del comercio me sorprendió y como cliente me hizo replantear el hecho de comprar o no en ese establecimiento.

Los hechos fueron que la "vendedora" atendía a una clienta mientras se revisaba la punta de los cabellos!

Huelga decir que, aparte de ser de muy mala educación, demostraba un claro desprecio hacia la persona a quien, en teoría, tenía que ayudar.

Ya he argumentado más de una vez en este blog la importancia capital que los clientes tienen para una empresa.

Cualquier empresa!

Pero si nuestra actividad se fundamenta en la atención al cliente, malos mandos las dirigen cuando permiten que una de sus "vendedoras" tengan una actitud como la que vi.

Puede que la persona en cuestión fuera una gran conocedora del producto (o servicio) que estaba "vendiendo", pero si la actitud y el lenguaje no son los correctos, el cliente se sentirá ignorado (o ignorante, que es peor) y seguramente que habremos perdido la venta, el cliente y futuros clientes, ya que un cliente satisfecho, quizás te llevará a otro, pero uno de insatisfecho seguro que te hará perder 10!.

He hablado de actitud y de lenguaje, tanto corporal como dialéctico, ya que a un cliente siempre nos debemos dirigir con el vocabulario que él conoce. Nada de tecnicismos, puesto que éstos harán que el cliente se sienta ignorante, tal y como ya he comentado antes.

Para ilustrar un poco el tema, os adjunto un par de vídeos que reflejan claramente las dos situaciones que he comentado: la actitud en el primero y el abuso del lenguaje técnico en el otro. Seguramente que muchos de vosotros ya los habéis visto, ya que se pasan en muchas formaciones de atención al cliente.

Hasta la próximaCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Vinga, no tinguis vergonya i escriu la teva opinió!