Benvinguts!!!

Amb aquest bloc vull donar a conèixer una mica el que he fet, qui sóc i, sobretot, que puc fer per ajudar-te (si creus que ho puc fer....)

dissabte, 22 de desembre de 2012

QUÈ ENS ESTÀ PASSANT? / ¿QUE NOS ESTÁ PASANDO?

En castellano al final, como siempre

NO ENTENC RES!


Jo tinc el costum de compartir a LinkedIn tot allò que trobo interessant a la xarxa (webs, blogs, etc.) i que faci referència a qualsevol aspecte del comerç i/o del món empresarial en general, així com algunes curiositats o simplement articles que trobo interessant compartir-los. 

Quan ho faig, és molt habitual rebre recomanacions d'altres usuaris, així com alguns comentaris. 

Alguns d'aquests comentaris no comparteixen la visió de l'article, però jo no hi puc fer res, ja que no són escrits meus. Algunes respostes arriben a ser una mica violentes, però no passa d'aquí i tothom té el dret d'expressar lliurement el seu punt de vista.

Fins aquí, tot correcte, oi?

Doncs bé, tot això per comentar-vos que, a resultes d'un d'aquests articles que vaig penjar no fa gaire (la temàtica no importa ara), vaig rebre quatre missatges (millor dit, el mateix missatge repetit quatre vegades) d'un usuari de LinkedIn on expressava la seva opinió.

El que hem va sobtar no va ser la resposta en sí (podia estar o no d'acord), si no el peu del escrit, a mode de signatura.

Deia així (i copio literalment): "Bona nit tots som espagnols"

La meva sorpresa va ser majúscula, així com la meva incredulitat en veure aquest escrit en una opinió sobre un article de caire professional. 

Per què m'ho va dir això?. Potser nomes pel fet de ser català? 

No entenc res!

I sobre aquest fet voldria fer dues consideracions:

  1. Cada vegada hem trobo amb més gent que no s'adona que LinkedIn és una xarxa social PROFESSIONAL. No s'hauria d'utilitzar les relacions professionals que intenta potenciar aquesta xarxa per donar a conèixer una ideologia política i/o religiosa. No ha estat mai de profit fer-ho.
  2. La segona consideració és per comentar i aprofundir una mica en la part final de l'anterior. Quan jo era Àrea Mànager (supervisor de botigues), als responsables  de cada una d'elles els hi deia sempre el mateix fent referència als pòsters o cartells que s'enganxaven a l'aparador. "Podeu posar-hi de tot excepte els que estiguin relacionats amb temes religiosos o polítics. El motiu és ben simple, correm el risc de ferir alguna sensibilitat, o que algun client ens relacioni amb el que proclama el pasquí en qüestió, no hi estigui d'acord i deixi de comprar-nos. Un comerç s'ha de mantenir neutral en aquests aspectes".
I això últim ho trasllado a tots els àmbits professionals.

Quantes empreses de tot tipus han vist baralles entre alguns dels seus col·laboradors motivades per aquests punts de discussió?.

Ho deixo aquí i que cadascú en tregui la conclusió que vulgui.

Nomes hem resta desitjar-vos unes MOLT BONES FESTES!!. Que passeu un Bon Nadal, que tingueu una millor entrada d'any i que els Reis Mags d'Orient us portin forces regals, però sobretot, que portin PAU, AMOR I ALEGRIA A TOT EL MÓN, que falta ens fa.


Una abraçada...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

¡NO ENTIENDO NADA!


Yo tengo la costumbre de compartir en LinkedIn todo lo que encuentro interesante en la red (webs, blogs, etc.) Y que haga referencia a cualquier aspecto del comercio y / o del mundo empresarial en general, así como algunas curiosidades o simplemente artículos que encuentro interesante compartirlos.

Cuando lo hago, es muy habitual recibir recomendaciones de otros usuarios, así como algunos comentarios.

Algunos de estos comentarios no comparten la visión del artículo, pero yo no puedo hacer nada, ya que no son escritos míos. Algunas respuestas llegan a ser un poco violentas, pero no pasa de ahí y todo el mundo tiene el derecho de expresar libremente su punto de vista.

Hasta aquí, todo correcto, ¿verdad?

Pues bien, todo esto para comentaros que, a resultas de uno de estos artículos que colgué hace poco (la temática no importa ahora), recibí cuatro mensajes (mejor dicho, el mismo mensaje repetido cuatro veces) de un usuario de LinkedIn donde expresaba su opinión.

Lo que me sorprendió no fue la respuesta en sí (podía estar o no de acuerdo), si no el pie del escrito, a modo de firma.

Decía así (y copio literalmente): "Bona nit tots som espagnols" (Buenas noches todos somos españoles)

Mi sorpresa fue mayúscula, así como mi incredulidad al ver este escrito en una opinión sobre un artículo de carácter profesional.

¿Por qué me dijo eso?. ¿Quizás sólo por ser catalán? 

No entiendo nada!

Y sobre este hecho quisiera hacer dos consideraciones:

  1. Cada vez me encuentro con más gente que no se da cuenta que LinkedIn es una red social PROFESIONAL. No deberían utilizarse las relaciones profesionales que intenta potenciar esta red para dar a conocer una ideología política y / o religiosa. No ha sido nunca de provecho hacerlo.
  2. La segunda consideración es para comentar y profundizar un poco en la parte final del anterior. Cuando yo era Área Manager (supervisor de tiendas), a los responsables de cada una de ellas les decía siempre lo mismo haciendo referencia a los pósters o carteles que se pegan en el escaparate. "Podéis poner todo excepto los que estén relacionados con temas religiosos o políticos. El motivo es bien simple, corremos el riesgo de herir alguna sensibilidad, o que algún cliente nos relacione con lo que proclama el pasquín en cuestión, no esté de acuerdo y nos deje de comprar. Un comercio debe mantenerse neutral en estos aspectos ".
Y esto último lo traslado a todos los ámbitos profesionales.

¿Cuántas empresas de todo tipo han visto peleas entre algunos de sus colaboradores motivadas por estos puntos de discusión?.

Lo dejo aquí y que cada uno saque la conclusión que quiera.

Sólo me queda desearos unas MUY FELICES FIESTAS!. Que paséis una Feliz Navidad, que tengáis una mejor entrada de año y que los Reyes Magos os traigan muchos regalos, pero sobre todo, que lleven PAZ, AMOR Y ALEGRÍA A TODO EL MUNDO, que falta nos hace.

Un abrazo ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Vinga, no tinguis vergonya i escriu la teva opinió!