Benvinguts!!!

Amb aquest bloc vull donar a conèixer una mica el que he fet, qui sóc i, sobretot, que puc fer per ajudar-te (si creus que ho puc fer....)

dijous, 10 de gener de 2013

SEMBLA MENTIDA / PARECE MENTIRA

En castellano lo encontrarás más abajo. Gracias.

No n'aprendrem mai!

Primer de tot, espero que hagueu passat unes bones Festes Nadalenques i desitjar-vos un bon 2013.

Ara sí. Començo.

No fa gaire vaig estar conversant amb un antic col·laborador meu, que encara segueix treballant a la mateixa empresa. Estava molt emprenyat amb els actuals caps, ja que l'obligaven a muntar una exposició que ell considerava insegura i un perill per a clients i treballadors. Hem va ensenyar fotografies i jo considero que, segons el que vaig veure, la exposició realment no és segura.

El que no s'entén ni es pot acceptar de cap manera és que la direcció accepti aquest muntatge, sobretot si tenim en compte que ja hi han hagut precedents d'accidents, inclús amb nens que n'han sortit malferits.

Els clients actuals no s'estan de res (no ens estem, ja que tots som clients), i valorem d'igual manera el QUE i el COM d'una compra. 

M'explico. 
  • QUE: El producte o servei que volem comprar o adquirir i tot allò a que fa referència. Qualitat, acabat, prestacions, preu, marca, model, color, textura...
  • COM: Tot allò que envolta el producte o servei.  El local (aparença, neteja..), el venedor (amabilitat, professionalitat, imatge...), la presentació (ubicació, aspecte, pulcritud, SEGURETAT...)
Jo entenc per seguretat, tant el producte en sí mateix (que no ocasioni lesions en la seva manipulació) com en la manera en que s'exposa l'esmentat producte (lligat o collat a la paret o al terra, amb unes barreres de protecció davant, etc...).

La qüestió de la seguretat ja la vaig tractar en un altre post (QUÈ EXPOSEM? QUÈ VENEM? / ¿QUÉ EXPONEMOS? ¿QUÉ VENDEMOS?), on hi han alguns exemples que he detectat al llarg de la meva vida professional.

Quan client detecta una manca de seguretat en el producte o qualsevol instal·lació de la botiga, el més probable és que s'en vagi sense comprar, però el que més ens ha de preocupar és el fet que, segurament, hem perdut un client. I com tothom ja sap, i ja he comentat en alguna altra ocasió, un client insatisfet fa perdre deu clients potencials.

I ara no estan els temps per perdre un client!.

Bé, de fet no ho haurien d'haver estat mai. Tot el que veiem ara són herències del passat, quan vendre no suposava cap esforç. Més que vendre, es despatxava.

Apa doncs, fins la setmana vinent.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

¡No aprenderemos nunca!


Ante todo, espero que hayáis pasado unas buenas Fiestas Navideñas y desearos un feliz 2013.

Ahora sí. Empiezo.

No hace mucho estuve conversando con un antiguo colaborador mío, que aún sigue trabajando en la misma empresa. Estaba muy molesto con los actuales jefes, ya que le obligaban a montar una exposición que él consideraba insegura y un peligro para clientes y empleados. Me enseñó fotografías y yo considero que, según lo que vi, la exposición realmente no es segura.

Lo que no se entiende ni se puede aceptar de ninguna manera es que la dirección acepte este montaje, sobre todo si tenemos en cuenta que ya ha habido precedentes de accidentes, incluso con niños que han salido malheridos.

Los clientes actuales están de vuelta de todo (estamos, ya que todos somos clientes), y valoramos de igual manera el QUE y el COMO de una compra.

Me explico.

  • QUE: El producto o servicio que queremos comprar o adquirir y todo aquello a que hace referencia. Calidad, acabado, prestaciones, precio, marca, modelo, color, textura.
  • CÓMO: Todo lo que rodea al producto o servicio. El local (apariencia, limpieza ..), el vendedor (amabilidad, profesionalidad, imagen ...), la presentación (ubicación, aspecto, pulcritud, SEGURIDAD ...)


Yo entiendo por seguridad, tanto el producto en sí mismo (que no ocasione lesiones en su manipulación) como en la manera en que se expone dicho producto (atado o atornillado a la pared o al suelo, con unas barreras de protección delante, etc).

La cuestión de la seguridad ya la traté en otro post (QUÈ EXPOSEM? QUÈ VENEM? / ¿QUÉ EXPONEMOS? ¿QUÉ VENDEMOS?), donde hay algunos ejemplos que he detectado a lo largo de mi vida profesional.

Cuando cliente detecta una falta de seguridad en el producto o cualquier instalación de la tienda, lo más probable es que se vaya sin comprar, pero lo que más nos debe preocupar es el hecho de que, seguramente, hemos perdido un cliente . Y como todo el mundo sabe, y ya he comentado en alguna otra ocasión, un cliente insatisfecho nos hace perder diez clientes potenciales.

¡Y ahora no están los tiempos para perder un cliente!.

Bueno, de hecho no lo deberían haber sido nunca. Todo lo que nos encontramos ahora son herencias del pasado, cuando vender no suponía ningún esfuerzo. Más que vender, se despachaba.

Así pues, hasta la próxima semana.

Cap comentari:

Publica un comentari

Vinga, no tinguis vergonya i escriu la teva opinió!